zondag 4 maart 2012

I made some 'Whoopies'

     Het kookboek dat ik gebruikt heb.

Ik heb mijn kookkunsten nog eens bovengehaald en Whoopies gemaakt.
Voor mijn verjaardag had ik van twee vriendinnen een kookboek en een bakplaat voor 'Whoopies' gekregen. Dus het werd wel eens tijd dat ik die ging uittesten.
Wat zijn Whoopies? Wel, simpel uitgelegd zijn dat eigenlijk gewoon twee platte cakejes met een crèmeke tussen en het geheel is ongeveer zo groot als een macaron. Lekker dacht ik...
Maar amai, is me dat tegengevallen!
Ik had gekozen voor de Whoopies met chocolade en passievrucht. Het leek een heerlijke combinatie en de foto zag er ook veelbelovend uit. Vertrouw dus nooit een foto in een kookboek...
Ik heb het recept perfect tot op de letter gevolgd. Hieronder kan je eens vergelijken. Boven, de foto uit het kookboek van hoe ze eruit zouden moeten zien, onder hoe ze er in het echt uitzagen.

     Kookboek-Whoopies

     Echte Whoopies

Ik dacht al dat het niet kon hoor. Er moest meer dan 50 gram cacao én dan nog eens 200 gram pure chocolade in het deeg, dan kan het niet anders dan dat die bruin worden. In het kookboek leek er niet eens chocolade in te zitten...
Ze waren véél te zwaar, er zat echt veel te veel chocolade in en de eieren moesten niet gescheiden worden waardoor ze nog zwaarder waren. Het crèmeke was echt niet lekker, de passievrucht kon fris zijn, maar het kookboek zei dat er nog chocolade bij in moest, en dat was er echt te veel aan...

Volgende keer volg ik gewoon mijn eigen intuïtie. Kookboeken zijn niet te vertrouwen!

Flo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten